Hoe ziet de therapie eruit? 

Per persoon zal de therapie verschillen. Niet iedereen heeft dezelfde klachten en ieder lichaam is anders. Toch zijn er een paar basiszaken die bij iedereen in de therapie mee zullen worden genomen. 

Het begint allemaal met een intakegesprek. Je ontvangt voorafgaand aan het gesprek een aantal vragenlijsten en je wordt gevraagd jouw persoonlijke (ziekte)geschiedenis te beschrijven. Deze gegevens neem je vervolgens mee naar het intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we kijken waar jij hulp bij wilt, wat je verwachtingen zijn en wat voor jou op dit moment haalbaar is. We bespreken de ingevulde vragenlijsten en de meegebrachte informatie. Tot slot doe je nog een aantal basistesten.

Op basis van dit gesprek en de verzamelde gegevens ontvang je het plan waarin de therapie worden beschreven. Dit vitaliteitsplan bevat de volgende onderdelen:

 1) Voeding, vocht en leefstijl

Na analyse van de verzamelde gegevens krijg je advies welke voedingsaanpassingen jouw gezondheid kunnen helpen verbeteren.

Voldoende water drinken lijkt vanzelfsprekend, toch is dit een nadrukkelijk onderdeel van de therapie.

We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. Alleen soms lukt je dat gewoon even niet. Samen kijken we wat voor jou op dit moment qua beweging haalbaar is.

 2) Voedingssupplementen

Het is het mooiste als een voedingsinterventie voldoende is om je gezondheid weer op peil te krijgen. De realiteit is vaak dat al teveel processen in het lijf niet lekker meer lopen. Inzet (tijdelijk) van suppletie is dan nodig. Dit gebeurt in de vorm van vitaminen, mineralen en/of kruiden. 

3) Vaststellen

Tijdens de intake doe je een aantal basistesten (bloeddruk/bloedsuiker). Het kan zijn dat er nog aanvullende onderzoeken nodig zijn om te achterhalen wat er bij jou aan de hand is. Sommige van deze onderzoeken kunnen via de huisarts gedaan worden. Andere onderzoeken gaan via een particulier laboratorium. 

4) Veerkracht

Gezondheid is meer dan alleen het lichamelijke aspect. De manier waarop je mentaal met zaken omgaat heeft in invloed op je fysiek. Daarom krijg je ook advies hoe je je mentale welzijn zou kunnen vergroten.

Bij (zware) psychische klachten kan ik je echter niet helpen. Mocht dit tijdens de therapie naar voren komen dan zal ik je ook meteen doorverwijzen naar je huisarts of een andere zorgaanbieder die wel hierbij de noodzakelijke zorg kan bieden. 

5) Voortgang

Het is belangrijk om te kijken of de gegeven adviezen wat voor jou doen. Na iedere (vervolg)stap in de therapie wordt samen met je geëvalueerd hoe het gaat. Daar waar nodig wordt bijgestuurd.