Avocado chocoladetaart met sinaasappelcurd
Oké. Het is niet het meest gezonde taartje voor je bloedsuikerspiegel. Maar ik wilde dat het eerste recept op mijn website én feestelijk én superlekker zou zijn. Iets rijks, iets troostends, iets stouts…Kortom iets met chocola!
En lekker is deze taart zeker. Wel ontzettend machtig, dus rustig aan met de porties.
Benodigdheden
Keukenmachine
Springvorm/silicone taartvorm 20 cm
Steelpan
Bodem
200 gram gemengde noten
250 gram dadels
50 gram kokosrasp
Rasp (zest) van 2 biologische sinaasappels
75 gram gesmolten kokosolie
Snuf zeezout
Curd
2 eieren
2 keer eigeel
110 gram honing/agavesiroop
Sap van 2 biologische sinaasappels
80 gram kokosolie
Snuf zeezout
Avocado-chocolade mousse
6 rijpe avocado’s
325 gram pure chocolade (70%)
2 eetlepels agavesiroop (of meer naar smaak)
Bodem
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot je een korrelige, plakkerige massa hebt. Schep dit mengsel in de met bakpapier beklede springvorm (bij silicone is bakpapier niet nodig). Duw het mengsel met schone handen (of lepel) goed aan en verdeel zo gelijk mogelijk over de bodem. Laat een half uur in de koelkast opstijven.
Curd
Doe de eieren, het eigeel, het sinaasappelsap, de honing en het zeezout in de steelpan. Roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokosolie toe en breng op een middelhoog vuur aan de kook. Nu blijven roeren totdat het op pudding begint te lijken (ongeveer 7 minuten). Giet nu de curd op de opgesteven bodem. Zet voor een uur weg in de koelkast.
Mousse
Smelt de chocolade au bain-marie. Terwijl de chocolade smelt pureer je de avocado’s (zonder pit en schil uiteraard) in de keukenmachine tot een egale massa. Zodra de chocola gesmolten is laat je deze afkoelen tot het wat lobbig wordt. Roer het vervolgens beetje voor beetje door de avocado mousse. Giet de chocolademousse op de sinaasappelcurd en zet nog een half uur weg in de koelkast.
Geniet ervan!