Avocado chocoladetaart met sinaasappelcurd

Oké. Het is niet het meest gezonde taartje voor je bloedsuikerspiegel. Maar ik wilde dat het eerste recept op mijn website én feestelijk én superlekker zou zijn. Iets rijks, iets troostends, iets stouts…Kortom iets met chocola!

En lekker is deze taart zeker. Wel ontzettend machtig, dus rustig aan met de porties.

Benodigdheden

Keukenmachine

Springvorm/silicone taartvorm 20 cm

Steelpan

Bodem

200 gram gemengde noten

250 gram dadels

50 gram kokosrasp

Rasp (zest) van 2 biologische sinaasappels

75 gram gesmolten kokosolie

Snuf zeezout

Curd

2 eieren

2 keer eigeel

110 gram honing/agavesiroop

Sap van 2 biologische sinaasappels

80 gram kokosolie

Snuf zeezout

Avocado-chocolade mousse

6 rijpe avocado’s

325 gram pure chocolade (70%)

2 eetlepels agavesiroop (of meer naar smaak)

Bodem

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot je een korrelige, plakkerige massa hebt. Schep dit mengsel in de met bakpapier beklede springvorm (bij silicone is bakpapier niet nodig). Duw het mengsel met schone handen (of lepel) goed aan en verdeel zo gelijk mogelijk over de bodem. Laat een half uur in de koelkast opstijven.

Curd

Doe de eieren, het eigeel, het sinaasappelsap, de honing en het zeezout in de steelpan. Roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokosolie toe en breng op een middelhoog vuur aan de kook. Nu blijven roeren totdat het op pudding begint te lijken (ongeveer 7 minuten). Giet nu de curd op de opgesteven bodem. Zet voor een uur weg in de koelkast.

Mousse

Smelt de chocolade au bain-marie. Terwijl de chocolade smelt pureer je de avocado’s  (zonder pit en schil uiteraard) in de keukenmachine tot een egale massa. Zodra de chocola gesmolten is laat je deze afkoelen tot het wat lobbig wordt. Roer het vervolgens beetje voor beetje door de avocado mousse. Giet de chocolademousse op de sinaasappelcurd en zet nog een half uur weg in de koelkast.

Geniet ervan!