Kokos-appelkoek
Van een lieve vriendin heb ik heerlijke appels uit eigen tuin gekregen. De mooie exemplaren waren zo op, maar de kleine en beschadigde appels bleven wat op de fruitschaal liggen. Hoog tijd om een lekkere koek met deze appels te maken.
Benodigdheden
Silicone cakevorm
Handmixer/staafmixer
2 mengkommen
Ingrediënten
200 ml kokosmelk
90 gr kokosbloesemsuiker
80 gr kokosmeel
4 eieren
3 tl speculaaskruiden of kaneel
1 tl baking soda
2 appels geschild en in kleine blokjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle natte ingrediënten (kokosmelk,eieren) samen met de kokosbloesemsuiker tot een egaal en luchtig geheel. Doe in de andere mengkom het kokosmeel, de speculaaskruiden en de baking soda. Roer dit met een lepel goed door elkaar. Voeg het droge mengsel nu bij het natte mengsel. Mix dit tot een gladde massa. Voeg nu de stukjes appel toe en roer deze goed door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm (heb je geen silicone cakevorm, gebruik dan een ingevet cakeblik) en zet voor ongeveer 45 minuten in de oven.
Eet smakelijk!